top of page
Sök
  • Skribentens bildSofia

Välkommen till min blogg om ordning och reda!

Vad kul att du har hittat hit! För dig som inte stött på mig tidigare - Sofia heter jag.


Genom mitt soloföretag Roomfulness AB hjälper jag folk att rensa och organisera sina hem och arbetsplatser. Ja, egentligen alla slags utrymmen du kan tänka dig - från förråd och garage, till klädkammare och kontor.


Jag vet hur det känns att tappa kontrollen

Jag älskar (är besatt av) att rensa och organisera. Det har under de senaste åren blivit en stor och medveten del av mitt liv och min vardag, men innan jag fick barn prioriterade jag tack och lov annat i livet och hade inte heller lika många saker (eller personer) i mitt hem att ta hand om. För mig var det en växande familj i kombination med utbrändhet, graviditetsdepression och många stora förändringar i livet under en kort period som gjorde att jag kände att jag hade tappat kontrollen. Vi hade precis flyttat och jag orkade inte ta tag i någonting, fast jag samtidigt fick ångest av alla ouppackade lådor (i sex månader), oupphängda gardiner (täckte sovrumsfönstret med strandfiltar första sommaren) och oinköpta möbler (åt från ett campingbord i två månader).


Du kanske känner igen dig eller så har du tappat kontrollen av andra anledningar. Du kanske verkligen inte har tid. Du kanske är en slarver som inte har en susning om hur du ska tänka kring rensning och organisering (alla är inte bra på allt!). Du kanske har en dignos, sjukdom eller funktionsnedsättning. Du kanske har gått igenom förlust och sorg. Oavsett så vet jag hur jobbigt det känns att v e t a att man skulle må bättre av att ta tag i något som man helt enkelt inte är kapabel till.


Hur rensning och organisering hjälpte mig att må bättre

Så fort min dotter hade fötts kom kraften tillbaka och jag började, i min egen takt och när det gavs tillfälle, att gå igenom vårt hem bit för bit. Och det var så skönt! Vi hade inte med

oss mycket saker från vårt förra hem så rensningsprocessen var inte så betungande. Men med växande barn är rensning något man måste börja förhålla sig till och något som behöver bli en del av ens liv i många år framöver, om man inte vill leva i total kaos. Hittar man ett bra system för detta från början kan man spara sig många gråa hårstrån.


För varje kategori eller rum som jag hade organiserat klart lyftes ännu en sten från mina axlar, det kändes verkligen så! Det blev lättare att andas, roligare att umgås med familjen och jag blev för första gången i mitt liv hemmakär. Jag som aldrig mediterat fann mitt lugn och inre frid i att vika tvätt (enligt konmariemetoden), plocka in i diskmaskinen i en viss ordning, färgsortera barnens leksaker, rada upp fina glasburkar i skafferiet och märka upp allt.


Stora vinster med ordning och reda

Rensning och organisering har verkligen en central plats i mitt liv, varje dag. Det är något jag finner njutning i. Det är en sådan tillfredställelse när man lyckas hitta ett system som löser en pain point och jag brinner för att hjälpa även andra att hitta denna "roomfulness". Vi spiller så mycket onödig tid och energi på att städa, plocka, leta efter saker, skaffa saker vi tror vi behöver osv. Tid och energi som vi kan lägga på annat. Jag vet att många känner stress och irritation över förvaring och logistik av allt från tvätt till leksaker och det är så synd för det behöver inte vara så. Skaffa dig ett bra flöde för alla dessa saker som ändå är en del av ditt liv! Acceptera att dessa sysslor kommer vara en del av ditt liv, men ignorera inte att det tar energi från dig. Ta istället tag i problemet och skaffa ett flöde som funkar för dig och din familj. Och slipp frustration, tjat, tjafs och tidsspillan. I den här bloggen vill jag dela med mig av mina tips för att hjälpa dig på vägen. Och glöm inte, om du fortfarande inte klarar av att ta tag i det själv - kontakta mig så hjälper jag dig!


Nu är jag nyfiken på att höra vad dina största pain points är när det kommer till ordning och reda och vad du vill att jag ska skriva mer om! Kommentera gärna och/eller hör av dig till mig direkt om det är något specifikt du vill ha hjälp med. Ser såå mycket fram emot att höra från dig!52 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page